Haber

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, Avrupa Futbol Şampiyonası adaylığını değerlendirdi

AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı da olan Kasapoğlu, Alsancak Mustafa Denizli Stadı’nda gerçekleştirilen canlı yayında beIN Sports Haber’in konuğu oldu.

Bakan Kasapoğlu, Türkiye’nin güçlü spor tesisi altyapısıyla her türlü organizasyonu yapmaya hazır olduğunu vurguladı. Ne futbolda, ne olimpiyatlarda, ne de diğer branşlarda başaramayacağımız organizasyon yok. Başvurular Türkiye Futbol Federasyonumuz tarafından yapılmıştır. Bakanlık olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirdik ve federasyonun çalışmalarına destek olduk. Bize verilirse o örgüt kazanır, verilmezse Türkiye bir şey kaybetmez.”ifadelerini kullandı.

Türkiye’de stadın yaş ortalamasının 6,4 olduğuna dikkati çeken Kasapoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“20 yılda böyle bir dönüşüm yaşayan ülke örneği yok. Cumhuriyetimizin 100. yılında Ankara’daki stadımız Türkiye’nin en önemli stadı olacak. Tüm hızıyla devam ediyor. Büyük bir proje yükseliyor. tüm şubelere hitap edecek. Tüm ülkemizi kapsayan mükemmel bir dönüşüm var. Bu bir liderlik vizyonu. 2022’de 6 binin üzerinde Türk sporcumuz madalya kazandı. Bu yıl 1.455 madalyamız var. Daha önce güreşte ve halterde çok güçlüydük. Geçen yıl uluslararası arenada 50’den fazla branşta madalya kazandık.”

İstanbul Zeytinburnu’ndaki Abdi İpekçi Spor Salonu’nun arazisinde yapımı devam eden tesise değinen Kasapoğlu, ” Tanbul Zeytinburnu’na yaptığımız tesis Avrupa’nın basketbol üssü olacak. Harika bir spor salonu ile çok kısa süre içerisinde basketbolseverlerin hizmetine açılacak.”dedi.

Kasapoğlu, UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin bu sezon İstanbul’da Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacağını hatırlatarak, şöyle konuştu: “Geçen yılki organizasyon eleştirilmişti. Türkiye nasıl bir organizasyon yapacak görecekler. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacağız. Türkiye hem spor turizminde markasını güçlendiriyor hem de spordaki performansını ve iddiasını yükseltiyor. İspanya ve Avustralya’ya bakıyorsunuz olimpiyatlar için altyapıları var, olimpiyatları organize etmek için altyapılarını kurdular, biz bunun için değil halkımıza olan bağlılığımızla, sorumluluk bilincimizle inşa ettik. bunun meyveleri.”değerlendirmesini yaptı.

Kadınları spora teşvik etmek için önemli projelere imza attıklarını kaydeden Kasapoğlu, şu anda İzmir’den milletvekili adayı olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

“Bakanlarımız çok farklı illerden aday. Yeni dönemde milletimize, sporumuza, mecliste gençlerimize hizmet etmeyi amaçlıyoruz. Spor arayışımız devam edecek. Spor camiası olarak biz bir aileyiz. Bizler bir aileyiz. kendimizi bu ailenin bir ferdi olarak görüyoruz.Bu millete hizmet etmek bir imtiyaz meselesidir, gururdur.Görevi ve durumu ne olursa olsun vatana hizmet etmek büyük bir şereftir. Dünyanın en keyifli şehirlerinden biri olan İzmir aynı zamanda bir spor şehridir. Spor geleneği olan bir şehirdir. Gelecekte bu misyonu güçlendireceğiz.”

Kasapoğlu, Türkiye’de spor basınında futbolun yanı sıra büyük başarı gösteren amatör branşların da daha fazla yer alması gerektiğini belirtti.

2024 Paris Olimpiyat Oyunlarının hedeflerinden bahseden Kasapoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“2020 Tokyo’daki başarımızı daha yukarılara taşımak için tüm ekibimizle Paris 2024 için çalışıyoruz. Tokyo’da birinci olduk. Potansiyelimizin olduğu şubeler var. Türkiye’nin ufku geniş. Meyvelerini toplayacağız. Paris 2024’teki çalışmalarımızın.”

bozkir-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu